אין כמו מרק חם ביום חורפי גשום \\ במטבח של מירי

חיה ספיר No Comments on אין כמו מרק חם ביום חורפי גשום \\ במטבח של מירי

מתחממים בבית? סדרת מתכונים מיוחדת של מרקים חמים ומהבילים לימים הקרים של החורף בתוכנית "במטבח של מירי" בהגשת שף קונדיטור מירי זורגר

17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מרק אפונה ופתיתי בצק

מצרכים

2 בצלים קצוצים

3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

300 גר' אפונה קפואה

1 שורש פטרוזליה

לתיבול

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כפיות פפריקה מתוק

2 כפות אבקת מרק עגבניות

לפתיתי הבצק

11/2 כוסות קמח תופח

1 ביצה

1/3 כוס שמן

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

בסיר של 6 ליטר מטגנים בצל להשחמהנ

מוסיפים את הגזרים ומטגנים עוד מעט עד להשחמה קלה

מוסיפים את האפונה ו4 ליטר מים מתבלים מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה מכוסה שעה

טועמים ומתקנים תיבול

הכנת פתיתי הבצק

מערבבים את כל המצרכים לבצק רך ונוזלי ומגרדים אותו על מסננת מעל המרק הרותח

מגישים חם

 

 

 

מרק דלעת

מצרכים

3 בצלים קצוצים

5-6 שיני שום

1 שורש פטרוזליה

5-6 גזרים קלופים חתוכים ל 5

2 קישואים קלופים חתוכים גס ל 4

1 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות

מעט שמן לטיגון

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

2 כפות אבקת מרק ירקות שורש

1/2 כוס יין לבן

2-3 עלי דפנה

אופן ההכנה

בסיר בגודל מתאים מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה

מוסיפים את השום ומטגנים עוד קצת

מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים 10 ד' נוספות

מוסיפים כ 4 ליטר  מים מתבלים ומביאים לרתיחה

מנמיכים את האש ומבשלים כשעה

טועמים ומתקנים תיבול

עם בלנדר מוט מועכים למחית חלקה

מגישים בטמפרטורת החדר

 

 

 

מרק ראמן-ארוחה במרק

מצרכים

למרק

2 ק"ג עצמות של עוף מושחמות

4 גזרים קלופים

2 קישואים

2 קרישה

1 פלפל בהיר

1 שורש סלרי

1 שורש פטרוזליה

2 קולרבי

4 שיני שום

1 בצל אדום

3 עלי דפנה

2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור

להגשה

1/2 כוס סויה

2 חזות עוף חלוטות

2 פטריות שיטאקי קצוצות

1 חב איטריות ראמן

1 חב פטריות שימגי לבנות

1 חב פטריות שימגי חומות

8 יח אפונת שלג קצוצות

1 חב נבטי שעועית העבים

5 בצלים ירוקים קצוצים

3 גזרים חתוכים לגוליאן

2 עלי בקצוי קצוצים

1 צילי חתוך לטבעות

4-5 כפות פטרוזיליה קצוצה

מעט שמן שומשום

אופן ההכנה

הכינו את המרק

בשלו בסיר את רכיבי המרק כ3 שעות על אש נמוכה בבעבועה עדין

סננו  היטב הוסיפו את הסויה והביאו לרתיחה

ההגשה

בקערה סדרו את הירקות בקבוצות מהחזה עוף פררו לשערות דקות והניחו בצלחת הניחו חופן אטריות ראמן והגישו מיד

המרק מזין טעים ומענין

 

 

 

מרק קטניות

מצרכים

2 בצלים קצוצים

4 שיני שום כתושות

2 גזרים קצוצים לקוביות

1 קולרבי קצוץ לקוביות

2 קישואים קצוצים לקוביות

1 גמבה קצוצה

1 שורש של סלרי קצוץ

1 שורש פטרוזליה קצוץ

3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ

1 כוס שעועית לבנה מושרית לילה

1 כוס שעועית חומה מושרת לילה

1 כוס חומוס מושרה לילה

2 כוסות עגבניות טחונות

1 מיכל רסק עגבניות

לתיבול           

1 כפית מלח

2 כפיות פפריקה מעושנת

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כפית כמון

2 כפיות פפריקה מתוקה

1 כפית תבלין גריל עוף

2 כפיות סוכר

להגשה

פטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה

בסיר של 6 ליטר טגני בצלים ושום עד להשחמה

הוסיפי את הגמבה וטגני הוסיפי את שאר הירקות וטגני כ 5 דקות

הוסיפי מים למילוי של חצי הסיר הוסיפי קטניות והביאי לרתיחה תבלי ובשלי 2 שעות מכוסה על אש נמוכה

\טעמי ותקני תיבול

הגישי עם קוביות לחם אפויות ופטרוזליה קצוצה

 

 

 

מרק פטריות קרופניק

מצרכים

2 בצלים קצוצים

3 בצלים ירוקים קצוצים

2 סלסילות פטריות קצוצות

1 כוס יין לבן

1 כוס גריסים מושרות במים חמים

1 כפית מלח

מעט אגוז מוסקט

פלפל שחור גרוס טרי

לרביכה

3 כפות קמח

5 כפות שמן

אופן ההכנה

מטגנים את הבצלים עד להשחמה קלה

מוסיפים את הפטרים ומטגנים להשחמה

מוסיפים מים ומביאים לרתיחה מתבלים

מכינים את הרביכה

מטגנים בסיר נפרד את הקמח והשמן עד להשחמה

מוסיפים אל הסיר ומביאים לרתיחה נוספת

מבשלים חצי שעה

מוסיפים את הגריסים ומבשלים כחצי שעה נוספת או עד שהגריסים רכים. מגישים עם בצל ירוק קצוץ

 

 

 

 

מרק ברוקולי

זו מנה שקבלתי לטעום במסעדה של שף מאוד מפורסם …כמובן כשרה למהדרין "מסעדת דקה" .. ועד שקבלנו את המנות השף שלח טעימות של  המרק הזה בכוסות אספרסו קטנות…

המרק היה טעים כ"כ שבקשתי מנה נוספת…

מצרכים

500 גר' ברוקולי קפוא

2 תפוחי אדמה קלופים חתוכים ל 8

1 ראש סלרי חתוך ל4

2 בצלים קצוצים

3 שיני שום

מלח פלפל שחור גרוס טרי

1 כף אבקת מרק בצל

2 מכלי שמנת מתוקה

להגשה

1 מיכל שמנת חמוצה

אופן ההכנה

מטגנים את הבצל מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עד להשחמה של שינ השום

מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים כשעה

מוסיפים את השמנת מתוקה ומביאים לרתיחה נוספת

טועמים ומתקנים תיבול

טוחנים למחית חלקה ומגישים

 

 

 

מרק ארטישוק ירושלמי

מצרכים

500 גר' ארטישוק ירושלמי קלוף

2 בצלים קצוצים

3-4 שיני שום כתושות

1 ראש סלרי

3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

צרור פטרוזליה קצוצה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

מטגנים עד להשחמה את הבצל

מוסיפים את השום ואת הירקות

מטגנים כ 10 ד' מוסיפים את השום ומטגנים 5 ד' נוספות

מוסיפים מים תבלינים ופטרוזליה ומביאים לרתיחה

טועמים ומתקנים תיבול

מבשלים מכוסה על אש נמוכה כשעה

טועמים מתקנים תיבול וטוחנים למחית חלקה

מגישים עם מקלות בצק

 

 

 

מרק עדשים ירוקות

מצרכים

2 בצלים קצוצים

7-8 שיני שום קצוצות

1 שורש סלרי

1 שורש פטרוזליה

3 כוסות עדשים ירוקות מושרות במים חמים כשעה

5 עלי סלרי קצוצים עם העלים

3 שיני שום כתושות לפני ההגשה

5-6 כפות שמן לטיגון

11/2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

מעט צילי גרוס

1 כפית כמון

אופן ההכנה

בסיר מטגנים בצל ושום להדשחמה קלה

מוסיפים את שאר המצרכים ו כ 4 ליטר מים

מתבלים ומבשלים לרתיחה

מנמיכים את האש ומבשלים כשעתים

טוחנים רק חלק מהמרק

מגישים עם פטרוזליה קצוצה

 

 

 

מרק ירקות  בציק

מצרכים

3 גזרים חתוכים לקוביות

2 בצלים קצוצים

2 קולרבי חתוך לקוביות

3 שיני שום קצוצות

4-5 מקלות סלרי קצוצות

1 שורש פטרוזליה חתוך לקוביות

1 שורש סלרי חתוך לקוביות

300 גר' דלעת חתוכה לקוביות

1/2 כרובית חתוכה לפרחים קטנים

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כף אבקת מרק ירקות שורש

6 כפות שמן

אופן ההכנה

בסיר של כ 5 ליטר  מחממים  את השמן ומוסיפים את הבצל

מטגנים עד להשחמה

מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים דקה נוספת

מוסיפים את הגזר ומטגנים כ 2-3 ג נוספות

מוסיפים את שאר הירקות ומכסים במים כ 4 ליטר ומביאים לרתיחה

מתבלים ומבשלים כ שעתים על אש נמוכה בביעבוע עדין

טועמים ומתקנים תיבול

המרק מעולה בהקפאה



0 תגובות